top of page
Szerző képeBarbara Polai

Szörny a meeting asztalnál

Minden szervezetben ott van, mégis úgy tesztek, mintha nem vennétek észre, pedig épp ezek fojtják le az értékteremtő energiákat és akadályoznak az újabb sikerek elérésében.

 

Mi ez a szörny?

 

Ezek azok az ügyek, azok a szervezeti elakadások, amik legjobban akadályozzák az eredményes munkát, mégse beszél róluk senki.

 

Például, hogy annyi meeting van, hogy nem marad idő mellette elvégezni az operatív teendőket, így a csapat egy része csak fél füllel hallgat bele, mert közben dolgoznia kell.

 

Vagy az a bizonyos kolléga, aki minősíthetetlenül viselkedik, de pótolhatatlan munkaerő, így úgymond „nincs mit tenni”.

 

Vagy a széthúzás, ami a tulajdonosi körben ütötte fel a fejét, de nem szabad beszélni róla.

 

Ezek azok az ügyek, amik következményeibe nap, mint nap belebotlik számos csapattag és vezető, mégsincs előrelépés. Sokszor még a retrospektív meeting sem nyújt megoldást, mert „egyszer volt róla szó, és nem tudtuk megoldani”, aztán inkább senki nem említi többet.

 

Marad a meetingek alatti multitasking, morgás-lapítás, vagy kerülőutak használata. Ráadásul ezek a megnevezhetetlen „szörnyek” így csak híznak, és aláássák a csapaton belüli transzparenciát és bizalmat. Korrumpálják az értékteremtést és kilopják az örömöt.

 

Mielőtt hagynánk teljesen elterebélyesedni ezeket az akadályokat, tudod kell, hogy MINDIG VAN megoldás! (Igen, még arra is van megoldás, amire épp most gondolsz😊.) Egyszerűen nincs olyan szervezeti elakadás, amit ne lehetne orvosolni.

 

Igen, van, hogy mélyre kell hozzá menni. Lehet, hogy újra kell gondolni, hogy hová is tartotok, és milyen célok mögé kell felsorakoztatni az erőforrásokat.

 

De az a gyönyörű ebben, hogy a legnagyobb kiaknázatlan fejlődési potenciálotokat épp a szörny őrzi! Ha ki tudjátok kulcsolni az adott elakadást, az nem csak a közvetlen tüneteket orvosolja, hanem magasabb szintre lépteti a szervezetet. Erősíti a kapcsolódást, emeli a bizalmi szintet és szabaddá teszi az utat az értékteremtés előtt. 

 

Mihez kezdj vezetőként ezekkel a szörnyekkel?

 

Először is: tudd, hogy van megoldás!

Másodszor: te éppen azért vagy ott, ahol, mert te vagy a legalkalmasabb arra, hogy szembeszállj ezzel a szörnyikével.

 

A csapatod jó, te jó vagy, és ha még közös küldetés is összeköt benneteket, akkor nincs miért halogatni az elakadással való szembenézést.

 

Ha úgy érzed, hogy külső támogatással gyorsabban tudnátok haladni, akkor nézd meg, mi mit javaslunk! Ehhez kattints a cégfejlesztés menüpontra, ismerd meg a szintlépési audit részleteit és lépjünk kapcsolatba.








28 megtekintés0 hozzászólás

Kommentare


bottom of page